Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Energie din fotovoltaice la spital și extensie a Universității de Medicină ”Iuliu Hațieganu”. La Baia Mare, nu la Satu Mare ;))
Florin Răchitan  - Marti, 13 Iunie 2023

În urmă cu câteva zile, conducerea Consiliului Județean Satu Mare s-a lăudat că a ”reabilitat” clădirea spitalului din Tășnad, trecând acest proiect la capitolul ”realizărilor” din ultimii ani.

Ulterior, dintr-o fotografie ”neinspirată” făcută de cineva prezent la fața locului cu ocazia ”inaugurării” a reieșit faptul că ”reabilitarea” a constat, de fapt, în văruirea fațadei clădirii și reparații la acoperiș, să nu mai plouă peste pacienți, în timp ce restul clădirii și curtea arată în continuare ca pe vremea lui Ceaușescu.

Asta după ce Consiliul Județean a pierdut la începutul acestui an finanțarea europeană pentru construirea spitalului nou cu heliport pe acoperiș cu care s-a tot lăudat în ultimele două campanii electorale, iar gărzile la Urgențele de la spitalul existent se asigură cu câte-un singur medic, din cauza lipsei de personal.

Între timp, într-o galaxie îndepărtată, la mulți ani-lumină… de fapt, în județul vecin! Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, tocmai a semnat cu ministrul Investițiilor si Proiectelor Europene, Marcel Boloș, contractul privind ”Instalarea de panouri fotovoltaice pentru asigurarea consumului propriu de energie electrică la nivelul Spitalului județean de urgență Dr. Constantin Opriș”.

Proiectul are o valoare totală de 7,95 milioane lei, cu finanțare din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), va ajuta la reducerea costurilor cu energia și va asigura sustenabilitatea spitalului.

Asta după ce în urmă cu puțin timp a anunțat înființarea la Baia Mare a extensiei Universității de Medicină ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca:




1328 vizite
Distribuie pe